Opzoek naar persoonlijk advies?
Klik hier
Website

Google Analytics 4: overstappen van Google Analytics UA

Maxim Hoekmeijer
27 Maart 2023

Google Analytics is een onmisbare tool voor online marketeers en website-eigenaren. Het stelt ons in staat om inzicht te krijgen in het gedrag van onze websitebezoekers en de prestaties van onze website te meten. Google heeft onlangs een nieuwe versie van Google Analytics uitgebracht, namelijk Google Analytics 4, die voor veel veranderingen heeft gezorgd. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste verschillen tussen Google Analytics UA en Google Analytics 4 en wat dit betekent voor jouw website.

Verschillen tussen Google Analytics UA en Google Analytics 4

Het grootste verschil tussen Google Analytics UA en Google Analytics 4 is de manier waarop gegevens worden verzameld en gerapporteerd. Voorheen werden gebeurtenissen op een website vastgelegd door middel van trackingcodes en cookies. Google Analytics 4 maakt daarentegen gebruik van een evenement-gedreven datamodel dat gebeurtenissen vastlegt als gebeurtenissen in plaats van paginaweergaven. Dit houdt in dat er meer data beschikbaar is en dat er meer inzicht komt in de volledige customer journey. Bovendien worden in Google Analytics 4 gegevens verzameld van verschillende apparaten, platforms en kanalen en worden deze samengevoegd in één rapport. Hierdoor wordt het mogelijk om een beter beeld te krijgen van de interacties die de klant heeft met jouw website, ongeacht het apparaat of platform dat ze gebruiken.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Wat moet er veranderen en voor welke datum?

Met de komst van Google Analytics 4 is het belangrijk dat website-eigenaren hun trackingcode updaten en overschakelen naar de nieuwe versie. Google Analytics UA zal op 1 juli namelijk stoppen met het verzamelen van je data. Het is echter raadzaam om zo snel mogelijk over te schakelen naar Google Analytics 4 om de voordelen van het nieuwe datamodel te benutten en om de continuïteit van gegevensverzameling en -analyse te waarborgen.

Het updaten van de trackingcode kan voor sommige website-eigenaren een uitdaging zijn. Het is belangrijk om te weten dat de overstap naar Google Analytics 4 niet alleen het updaten van de trackingcode behelst, maar ook het opnieuw instellen van de rapporten en doelen. Het is daarom raadzaam om de hulp in te schakelen van een ervaren bureau om je te helpen bij de overstap naar Google Analytics 4.

Astute Agency helpt jou met de overstap

Bij Astute Agency hebben we veel ervaring met Google Analytics en zijn we goed op de hoogte van de verschillen tussen Google Analytics UA en Google Analytics 4. We begrijpen dat het overstappen naar een nieuwe versie van Google Analytics overweldigend kan zijn, vooral als je niet bekend bent met de technische aspecten van de trackingcode. Daarom bieden we onze klanten graag onze expertise aan om hen te helpen bij de overstap naar Google Analytics 4. We zorgen ervoor dat de trackingcode correct is geïmplementeerd en dat alle gegevens op de juiste manier worden verzameld en gerapporteerd.

Daarnaast kunnen we je helpen bij het opnieuw instellen van de doelen en rapporten, zodat je direct gebruik kunt maken van Google Analytics 4. We zorgen er ook voor dat je inzicht krijgt in het nieuwe datamodel en dat je de nieuwe mogelijkheden van Google Analytics 4 optimaal benut.

Even concreet

Google Analytics 4 biedt nieuwe mogelijkheden voor het verzamelen en rapporteren van gegevens en het is belangrijk om zo snel mogelijk over te schakelen naar de nieuwe versie. Bij Astute Agency helpen we onze klanten graag bij de overstap en zorgen we ervoor dat alle gegevens correct worden verzameld en gerapporteerd. We begrijpen dat de overstap voor sommige website-eigenaren een uitdaging kan zijn en bieden daarom graag onze expertise aan om deze overgang soepel te laten verlopen. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij de overstap naar Google Analytics 4.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Deze blog delen

Gerelateerde blogs

Contact

Het is nu echt tijd voor actie. Neem contact op en daag ons uit met jouw project.

Daag ons uit
mockup website laptopMockup iphone