Opzoek naar persoonlijk advies?
Klik hier
Website

Website laten maken: waar moet je op letten

Maxim Hoekmeijer
28 Maart 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe website of wil je je huidige website een make-over geven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog lees je van alles over het (laten) maken van een website en wat daar allemaal bij komt kijken. Lees snel verder of lees een van onze andere blogs!

Wat zijn de kosten van een website laten maken?

De kosten van het maken van een website kunnen sterk variëren, afhankelijk van de partij die je inschakelt en je eigen wensen en eisen. Een simpele website met een standaard template zal uiteraard minder kosten dan een op maat gemaakte website met veel integraties en op maat gemaakte elementen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar wat je nodig hebt en wat je budget is. De prijzen van Astute Agency kan je hier vinden voor jouw doel.

Wat levert het op om een website te laten maken?

Het is tegenwoordig bijna noodzaak en vanzelfsprekend dat een bedrijf een website heeft. Met de toename van online consumentengedrag is het essentieel om een ​​online aanwezigheid te hebben om de concurrentie voor te blijven en nieuwe kansen te benutten. Een website laten maken kan veel opleveren voor jouw bedrijf. Een goede website zorgt voor meer zichtbaarheid en naamsbekendheid, waardoor je meer potentiële klanten kunt bereiken. Daarnaast kan een website met goede structuur, links en pagina’s ook zorgen voor meer leads en dus meer conversies. Een andere belangrijke factor is dat een website 24/7 beschikbaar is voor klanten, in tegenstelling tot fysieke locaties die alleen geopend zijn tijdens kantooruren. Hierdoor kunnen klanten op elk moment van de dag toegang krijgen tot jouw bedrijf, wat kan leiden tot meer verkoop en klanttevredenheid.

Verschil tussen standaard template en op maat gemaakte websites?

Het grote verschil tussen een standaard template en een op maat gemaakte website is de mate van originaliteit en persoonlijkheid. Een template invullen is snel en makkelijk, maar het kan zijn dat jouw website er hetzelfde uitziet als die van je concurrenten. Een op maat gemaakte website daarentegen is volledig uniek en past precies bij jouw bedrijf en doelgroep. Hierdoor zal jouw website opvallen en beter werken als het gaat om conversies en leads genereren. Tevens kunnen alle mogelijke intergraties en tools gebruikt worden op een op maat gemaakte website. Jouw idee kan helemaal tot werkelijkheid gemaakt worden.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Hoe groot is het belang van het designen van je website?

Het designen van je website is ontzettend belangrijk, omdat dit de identiteit van jouw bedrijf weerspiegelt. Door middel van kleuren, lettertypes en patronen kun je jouw merk herkenbaar maken voor je klanten en zorgen voor een consistente uitstraling op alle marketingkanalen. Een goed ontworpen website zal niet alleen opvallen, maar ook bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij jouw potentiële klanten. Hoe vaker een gebruiker jouw kleuren, lettertypes en patronen ziet hoe sneller deze jouw bedrijf zal herkennen en onthouden. Met een goed design een doordachte website kan dit gerealiseerd worden. Denk dus goed na welk webdesign bureau je kiest voor jouw bedrijf.

Rekentool integreren in je website

Het integreren van een rekentool in jouw eigen website is erg goed voor de interactie die je hebt met je klanten. Wanneer een klant met die tool interacteert, zal deze sneller een band kunnen vormen met jouw dienst of product. Dit kan leiden tot meer conversies en leads.

Een rekentool kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de prijs van een product of dienst te berekenen of om een offerte op maat te maken. De berekening is dan een berekening voor de klant zijn/haar eigen situatie en zal dus meteen meer duidelijkheid scheppen voor de klant. Stel voor je hebt een zonnepanelen bedrijf, dan kan de klant het aantal zonnepanelen invullen en dan wordt er automatisch het voordeel dat de klant kan krijgen berekent. Dit kan middels en offerte of informatie terug gespeeld worden aan de klant. Dit kan de klant helpen bij het maken van een keuze en kan de drempel om een aankoop te doen verlagen.

Een goede website zal meer leads en conversies genereren

Zoals al eerder genoemd, een goede website is essentieel voor het genereren van meer leads en conversies voor jouw bedrijf. Een website die er mooi uitziet, gebruiksvriendelijk is en een goede navigatie heeft zal de klant langer vasthouden op jouw website. Hoe langer de klant op jouw website blijft, hoe groter de kans dat zij contact met jou opnemen of een product kopen en dus converteren.

Een website die goed met elkaar zit en logisch over na is gedacht zal meer conversies genereren voor jouw bedrijf. Denk hierbij aan de structuur van jouw website en de manier waarop informatie wordt gepresenteerd. Zorg ervoor dat jouw website er professioneel uitziet en aansluit bij de behoefte van jouw klant. Wanneer gebruikers de informatie die ze zoeken niet snel kunnen vinden is dat kans groot dat deze gebruikers zullen afhaken in de customer journey, hier nog een andere blog over die zeker interessant is om te lezen!

Tot slot willen wij nog benadrukken dat het belangrijk is om te blijven optimaliseren en testen. Probeer verschillende technieken uit en kijk wat het beste werkt voor jouw bedrijf. Zo kun je de conversies en leads blijven verbeteren en groeien als bedrijf! Dit heet A/B-testen wat bij grote bedrijven veelvuldig wordt gedaan zoals Coolblue, AH en andere grote webshops. Wil je meer weten over A/B-testen? Klik dan op deze blog.

Wat kan Astute voor jou kunnen betekenen?

Als webdevelopment en digital marketing webdesign bureau kunnen wij jou helpen bij het optimaliseren van jouw website voor conversies en meer gebruikers.

Wij hebben ervaring met het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke websites die goed converteren. We zorgen ervoor dat jouw website aansluit bij de behoefte van jouw klanten en dat de navigatie logisch is opgezet. Daarnaast kunnen wij ook een rekentool ontwikkelen die naadloos aansluit bij jouw product of dienst en zorgen wij ervoor dat deze geïntegreerd wordt in jouw website.

Verder kunnen wij jou helpen bij het ontwikkelen van een strategie voor SEO om ervoor te zorgen dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Ook kunnen wij jou adviseren over hoe je het beste gebruik kunt maken van sociale media en andere digitale kanalen om meer verkeer naar jouw website te genereren.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Deze blog delen

Gerelateerde blogs

Contact

Het is nu echt tijd voor actie. Neem contact op en daag ons uit met jouw project.

Daag ons uit
mockup website laptopMockup iphone