Opzoek naar persoonlijk advies?
Klik hier
SEO

Technische zoekmachine optimalisatie SEO: de belangrijkste dingen

Naud Evers
6 maart 2023

Hoi allemaal! De vraag 'hoe komt mijn website hoger in google?' wordt vaak gesteld. Vandaag zal je meer lezen over technische SEO en hoe het jouw zoekmachine optimalisatie kan verbeteren. In deze blog zal ik de belangrijkste elementen van technische SEO bespreken en waarom het zo belangrijk is voor jouw website. Daarnaast zal ik je ook een paar tips geven over hoe je jouw technische SEO kunt verbeteren. Laten we beginnen!

Wat is technische SEO?

Voordat we dieper ingaan op de belangrijkste elementen van technische SEO, is het belangrijk om te weten wat technische SEO is. Technische SEO verwijst naar de optimalisatie van de technische aspecten van een website om de zoekmachine rankings te verbeteren. Het gaat hierbij om zaken zoals website snelheid, URL-structuur, website veiligheid, mobiele bruikbaarheid, en de manier waarop jouw website wordt geïndexeerd door zoekmachines.

Wat zijn de belangrijkste elementen van technische SEO?

Er zijn veel elementen van technische SEO die kunnen worden geoptimaliseerd. Hieronder zijn de belangrijkste elementen die je niet mag vergeten:

Meta-titels en beschrijvingen

Meta-titels en beschrijvingen zijn de eerste dingen die een gebruiker ziet wanneer zij jouw website vinden in de zoekresultaten. Het is belangrijk dat deze titels en beschrijvingen nauwkeurig de inhoud van de pagina beschrijven en de zoekwoorden bevatten waarnaar gebruikers zoeken. Het is aan te raden om de titels en beschrijvingen kort en pakkend te houden.

URL's

URL's zijn belangrijk voor zowel zoekmachines als gebruikers. De URL moet duidelijk de inhoud van de pagina weergeven en moet geen onnodige informatie bevatten. Dit maakt het gemakkelijker voor zoekmachines om jouw website te indexeren en te begrijpen waar de pagina over gaat.

Indexatie

Indexatie verwijst naar de manier waarop zoekmachines jouw website bekijken en opslaan in hun databases. Het is belangrijk dat jouw website correct wordt geïndexeerd om ervoor te zorgen dat zoekmachines de inhoud van jouw website correct kunnen begrijpen en weergeven in de zoekresultaten.

Website snelheid

Website snelheid is een belangrijke factor voor zowel gebruikers als zoekmachines. Gebruikers willen niet wachten tot jouw website laadt, en zoekmachines geven de voorkeur aan snelle websites omdat deze een betere gebruikerservaring bieden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website snel laadt en dat afbeeldingen en video's worden geoptimaliseerd om de laadtijd te verminderen.

Website veiligheid

Website veiligheid is belangrijk om gebruikers te beschermen tegen malware en andere bedreigingen. Het is belangrijk om een SSL-certificaat te hebben en om ervoor te zorgen dat jouw website regelmatig wordt gecontroleerd op beveiligingsproblemen.

Mobiele bruikbaarheid

Mobiele bruikbaarheid wordt steeds belangrijker, omdat steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om te zoeken op het web. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website mobiel vriendelijk is en dat de inhoud gemakkelijk te lezen en te navigeren is op kleinere schermen.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Waarom is technische SEO belangrijk?

Technische SEO is belangrijk omdat het de basis vormt van jouw zoekmachine optimalisatie. Als de technische aspecten van jouw website niet goed zijn geoptimaliseerd, kan dit leiden tot een slechtere gebruikerservaring en lagere zoekmachine rankings. Als gevolg hiervan kan jouw website minder zichtbaar zijn in de zoekresultaten en minder verkeer ontvangen.

Hoe moet je de technische SEO verbeteren?

Er zijn veel verschillende manieren om de technische SEO van jouw website te verbeteren. Hieronder staan enkele tips die je kunt gebruiken om te beginnen:

Gebruik zoekwoorden in titels en beschrijvingen

Maak gebruik van zoekwoorden in de titels en beschrijvingen van jouw pagina's om de relevantie voor zoekmachines te vergroten. Dit zal zorgen voor meer organisch verkeer.

Maak gebruik van een duidelijke URL-structuur

Duidelijke URL's van jouw pagina's die relevant zijn voor de inhoud om zoekmachines te helpen begrijpen zorgen ervoor dat het helder is waar jouw pagina's over gaan.

Een snelle website

Wanneer jouw website snel laadt zal de gebruikerservaring verbeteren van de bezoeker en de positie in zoekresultaten te verbeteren. Wil je weten hoe je dit voor een Webflow website doet? Klik dan hier!

Een veilige website met een SSL-certificaat is een must

Zorg ervoor dat jouw website beveiligd is met een SSL-certificaat om bezoekers te beschermen en vertrouwen op te bouwen bij zoekmachines.

Maak jouw website mobiel vriendelijk

Zorg ervoor dat jouw website gemakkelijk te gebruiken is op mobiele apparaten om de gebruikerservaring te verbeteren en de positie in zoekresultaten te verbeteren. Veel bezoekers, zeker lokaal, zoeken tegenwoordig via hun telefoon naar informatie. Wanneer jouw website niet geoptimaliseerd is hiervoor zal je veel verkeer mislopen.

Zorg voor een goede interne link structuur

Maak gebruik van interne links om de gebruikerservaring te verbeteren en zoekmachines te helpen begrijpen hoe jouw pagina's met elkaar verbonden zijn.

Maak gebruik van gestructureerde gegevens om de inhoud van jouw website te markeren

Gebruik gestructureerde gegevens om zoekmachines te helpen begrijpen wat voor soort inhoud jouw pagina's bevatten en om rich snippets in zoekresultaten te tonen.

Optimaliseer afbeeldingen en video's

Zorg ervoor dat afbeeldingen en video's op jouw website zijn geoptimaliseerd om de laadtijd te verbeteren en de gebruikerservaring te verbeteren.

Vermijd dubbele inhoud

Voorkom dat dezelfde inhoud op meerdere pagina's wordt weergegeven om te voorkomen dat zoekmachines problemen hebben met het indexeren van jouw pagina's.

Controleer regelmatig op fouten en los deze zo snel mogelijk op

Controleer jouw website regelmatig op fouten en los deze zo snel mogelijk op om de gebruikerservaring te verbeteren en de positie in zoekresultaten te verbeteren.

Hoe kan Astute Agency jou hierbij helpen?

Bij Astute Agency zijn we gespecialiseerd in technische SEO en kunnen we jou helpen bij het vraagstuk 'hoe komt mijn website hoger in google?' en het optimaliseren van de technische aspecten van jouw website. We kunnen jouw website grondig analyseren om te bepalen welke gebieden kunnen worden verbeterd en bieden op maat gemaakte oplossingen om jouw website te optimaliseren voor zoekmachine rankings.

Ons team van SEO-specialisten is op de hoogte van de nieuwste trends en best practices in de SEO-industrie en gebruikt geavanceerde tools en technologieën om jouw website te optimaliseren. Door samen te werken met Astute Agency, kun je er zeker van zijn dat jouw website technisch geoptimaliseerd is voor de beste zoekmachine rankings.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Deze blog delen

Gerelateerde blogs

Contact

Het is nu echt tijd voor actie. Neem contact op en daag ons uit met jouw project.

Daag ons uit
mockup website laptopMockup iphone