Opzoek naar persoonlijk advies?
Klik hier
SEO

Boost jouw online vindbaarheid met deze eenvoudige tips!

Dominique Buijs
3 April 2023

Je wilt je online vindbaarheid van je website verhogen maar weet niet waar je moet beginnen? Je bent bij de juiste blog aangekomen. Met deze eenvoudige tips kan jij de online vindbaarheid verhogen van jouw website.

Zoekwoorden zijn jouw beste vrienden

Het is tijd om te spelen met woorden en jouw doelgroep te begrijpen! Onderzoek de zoekwoorden die jouw doelgroep gebruiken om naar jouw producten of diensten te zoeken. Gebruik deze zoekwoorden slim in jouw paginatitels, meta-beschrijvingen, koppen, subkoppen, alt-tags voor afbeeldingen en inhoud op de pagina. Door deze trucjes toe te passen, kunnen zoekmachines jouw website gemakkelijker vinden en aantrekkelijker maken voor potentiële klanten.

URL's die indruk maken

Wist je dat gemakkelijk te onthouden en beschrijvende URL's een groot verschil kunnen maken in de vindbaarheid van jouw website? Jouw URL's hoeven niet saai te zijn, maak ze juist aantrekkelijk voor de bezoeker. Kies een logische indeling voor de URL's, zodat bezoekers en zoekmachines direct begrijpen wat ze kunnen verwachten van die specifieke pagina. Zou je kiezen voor jouwbedrijf.nl/over-ons of kiezen voor jouwbedrijf.nl/home/pagina/over-ons.

Jouw website, nu ook mobiel vriendelijk gemaakt

Nog een belangrijk punt om rekening mee te houden: jouw website moet er goed uitzien op alle apparaten. Zorg ervoor dat jouw website responsive is en op alle apparaten goed wordt weergegeven, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones. Zorg dat alles gemakkelijk te vinden is en dat jouw website er op elk apparaat even prachtig uitziet.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Snelheid is de sleutel tot succes

Een trage website is een grote afknapper voor potentiële klanten. Als jouw website niet binnen een paar seconden laadt, zijn ze alweer vertrokken. Zorg ervoor dat jouw website goed gecomprimeerd is en afbeeldingen zijn geoptimaliseerd om sneller te laden. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring, waardoor jouw website beter presteert en hoger wordt gerangschikt in zoekmachines. Gebruik bij het maken van een website voor Webflow en niet voor WordPress, Waarom? Dat lees je hier.

Backlinks zijn jouw partner in crime

Nog een trucje om jouw online vindbaarheid te verbeteren: backlinks! Backlinks zijn links die verwijzen naar jouw website vanaf andere websites. Hoe meer kwalitatieve backlinks jouw website heeft, hoe hoger jouw website gerangschikt wordt in zoekmachines. Schrijf daarom bijvoorbeeld gastblogs of vraag om vermeldingen op andere websites, waardoor jouw website meer autoriteit krijgt.

Keep it fresh

Houd de inhoud op jouw website actueel! Zorg ervoor dat jouw website regelmatig nieuwe inhoud krijgt, zoals blogs, nieuwsartikelen of evenementen. Hierdoor blijven bezoekers langer op jouw website, wat uiteindelijk leidt tot meer betrokkenheid en interactie. Zoekmachines houden van websites die regelmatig nieuwe inhoud plaatsen en belonen deze websites dan ook met een hogere ranking in de zoekresultaten.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Advies nodig?

Wij zijn gespecialiseerd in dit onderwerp & nog veel meer.

Deze blog delen

Gerelateerde blogs

Contact

Het is nu echt tijd voor actie. Neem contact op en daag ons uit met jouw project.

Daag ons uit
mockup website laptopMockup iphone